Inhalte aufrufen

Profilbild

Google Analytics and ecommerce


  • Bitte melden Sie sich an, um eine Antwort zu verfassen.
6 Antworten zu diesem Thema

#1 gbates

gbates

    Newbie

  • Members
  • 6 Beiträge

Geschrieben: 03 February 2020 - 16:57

I've been trying to setup ecommerce tracking in Google Analytics for a while now. I've tried many different variations of code ( including what's posted on this forum ) but can't seem to get it to report. The error we are receiving is:
 
 
 
 
Missing ecommerce data 

error  View  All Web Site Data  is configured for Ecommerce, but no data is flowing.

 

Any recommendations would be appreciated.

 

Thanks!

 

Website: https://misumi.lcpstore.com



#2 Wolfgang Schmerge

Wolfgang Schmerge

    SmartStore AG

  • Administrators
  • 2059 Beiträge

Geschrieben: 04 February 2020 - 09:15

Hi,

with the following codes in the Analytics Widget it works.

You only need to enter your Analytics ID in the ID field.  

Tracking code with {ECOMMERCE} line

<!-- Google code for Analytics tracking -->
<script>
	{OPTOUTCOOKIE}

    (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
    (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
    m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
    })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

    ga('create', '{GOOGLEID}', 'auto');
	ga('set', 'anonymizeIp', true); 
    ga('send', 'pageview');

    {ECOMMERCE}
</script>

Tracking code for {ECOMMERCE} part, with {DETAILS} line

ga('require', 'ecommerce');
ga('ecommerce:addTransaction', {
    'id': '{ORDERID}',
    'affiliation': '{SITE}',
    'revenue': '{TOTAL}',
    'shipping': '{SHIP}',
    'tax': '{TAX}',
    'currency': '{CURRENCY}'
});

{DETAILS}

ga('ecommerce:send');

Tracking code for {DETAILS} part
 

ga('ecommerce:addItem', {
    'id': '{ORDERID}',
    'name': '{PRODUCTNAME}',
    'sku': '{PRODUCTSKU}',
    'category': '{CATEGORYNAME}',
    'price': '{UNITPRICE}',
    'quantity': '{QUANTITY}'
});

Regards

 

Wolfgang

Angehängte Bilder


Viele zusätzliche Smartstore Plugins gibt es im MARKETPLACE:
http://community.sma...dex.php?/files/

 

Hier geht es zu den Smartstore Videos:
Smartstore.NET Youtube-Channel
 

Die deutsche Smartstore Online-Dokumentation gibt es hier:
http://docs.smartsto...display/smnetde

In dem folgenden BLOG findet man interessante Tipps & Tricks zum Thema "Smartstore":

http://community.sma...t-tipps-tricks/

 


#3 gbates

gbates

    Newbie

  • Members
  • 6 Beiträge

Geschrieben: 04 February 2020 - 15:58

Thank you very much, I'm am going to try this code now!



#4 gbates

gbates

    Newbie

  • Members
  • 6 Beiträge

Geschrieben: 05 February 2020 - 19:11

Thank you, the eCommerce data appears to be flowing, however nothing is showing in the Ecommerce -> Overview

 

Ecommerce - >Product Performance  and so on.

 

Are there any additional steps I need to take in order to have this information populate in Google Analytics?



#5 Wolfgang Schmerge

Wolfgang Schmerge

    SmartStore AG

  • Administrators
  • 2059 Beiträge

Geschrieben: 06 February 2020 - 08:52

Hi,

 

has ecommerce also been activated in the property settings (data view)?

 

Regards

 

Wolfgang


  • gbates gefällt das

Viele zusätzliche Smartstore Plugins gibt es im MARKETPLACE:
http://community.sma...dex.php?/files/

 

Hier geht es zu den Smartstore Videos:
Smartstore.NET Youtube-Channel
 

Die deutsche Smartstore Online-Dokumentation gibt es hier:
http://docs.smartsto...display/smnetde

In dem folgenden BLOG findet man interessante Tipps & Tricks zum Thema "Smartstore":

http://community.sma...t-tipps-tricks/

 


#6 gbates

gbates

    Newbie

  • Members
  • 6 Beiträge

Geschrieben: 06 February 2020 - 21:27

Yes, it was activated in the Google Analytics data view before I posted this.

 

However, I'm receiving the same error message again:

 

View  All Web Site Data  is configured for Ecommerce, but no data is flowing.



#7 Wolfgang Schmerge

Wolfgang Schmerge

    SmartStore AG

  • Administrators
  • 2059 Beiträge

Geschrieben: 10 February 2020 - 12:57

Hi,

 

you still use the very old shop version 3.1.5.
Pease update your shop and check if it works then.

 

Regards

 

Wolfgang


Viele zusätzliche Smartstore Plugins gibt es im MARKETPLACE:
http://community.sma...dex.php?/files/

 

Hier geht es zu den Smartstore Videos:
Smartstore.NET Youtube-Channel
 

Die deutsche Smartstore Online-Dokumentation gibt es hier:
http://docs.smartsto...display/smnetde

In dem folgenden BLOG findet man interessante Tipps & Tricks zum Thema "Smartstore":

http://community.sma...t-tipps-tricks/