Inhalte aufrufen

Profilbild

How message queue works

#messagequeue #emails

  • Bitte melden Sie sich an, um eine Antwort zu verfassen.
5 Antworten zu diesem Thema

#1 sumit.jadhav50@gmail.com

sumit.jadhav50@gmail.com

    Newbie

  • Members
  • 5 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 08:20

Hello ,

 

I would like to know how message/email queue works. My email going in the queue but I don't know which utility  I need to start so that emails will be send.


  • GalenKa und RidgeOi gefällt das

#2 Marcus Gesing

Marcus Gesing

    SmartStore AG

  • Administrators
  • 3410 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 10:36

You don't have to start anything. As the name says, new messages are queued and not sent directly. A scheduled task "QueuedMessagesSendTask" sends all new messages automatically every minute (can be set under System > Scheduled Tasks).


Schöne Grüße aus Düsseldorf,
Marcus Gesing


#3 sumit.jadhav50@gmail.com

sumit.jadhav50@gmail.com

    Newbie

  • Members
  • 5 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 11:45

I think the issue occurring on production server. When from local machine I am connecting to PROD database it works fine. Do we need any additional permissions/settings on production server ?



#4 Marcus Gesing

Marcus Gesing

    SmartStore AG

  • Administrators
  • 3410 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 12:34

Not in the server environments I know of. But you should check in the backend whether the email task is triggered.


Schöne Grüße aus Düsseldorf,
Marcus Gesing


#5 sumit.jadhav50@gmail.com

sumit.jadhav50@gmail.com

    Newbie

  • Members
  • 5 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 12:50

It showing me below log error message.

 

Error while calling TaskScheduler endpoint  'http://www.XXX.XXX.c...Scheduler/Sweep'. HTTP 404, Not Found

 

Error while calling TaskScheduler endpoint 'http://www.XXX.XXX.c...1&Explicit=true'. HTTP 404, Not Found



#6 sumit.jadhav50@gmail.com

sumit.jadhav50@gmail.com

    Newbie

  • Members
  • 5 Beiträge

Geschrieben: 24 June 2019 - 13:04

Hello Admin,

 

Issue has been resolved. I think there was a problem in services.dll . Thanks for your help